Æbletræer almindelig grundstamme

Planteskolen er altid fyldt med æbletræer. Vi har et stort sortiment af de bedste æblertræer, så her kan du altid finde et æble du kan lide. Vi har nye moderne æbler og gamle klassiske sorter. Malus domestica ( Æbletræer ) kan fås på flere forskellige grundstammer, som definere væksten på træet. Almindelig grundstammer ( MM106, M7 )er middelvoksende og giver et velegnet æbletræ til de fleste haver. Et æbletræ på vildstamme ( A1 ) bliver til meget stor træer, mest velegnet til skov og store land haver. Æbler på dværgstammer ( M9, M27 ) er velegnet til haven med begrænset plads eller i krukke, de bærer ligeså hurtigt som andre æbler og æbler kan stadig bliver store, røde og præcis ligeså gode. 
Når du skal finde det bedste æbletræ til din have, er smag selvfølgelig vigtig. Men det er også vigtigt at tænke på hvornår man vil spise æblet i haven. Discovery er et tidligt sommeræble som modner i starten af September. Rød Aroma modner senere i slutningen af september, det giver store røde æbler med god smag. Elstar er et æbletræ mange kender, et meget rigtigt bærende træ som modner i midten af Oktober, alle æblerne er grønne med rød kind. 
Æbletræer er ikke selvbestøvende, så man skal have to forskellige sorter æbler i haven for at få den bedste bestøvning. Hvis man bor i byen hvor haven ligger tæt på andre der har æbletræer, så lykkes bestøvning næsten altid. Hvis man kun har plads til et træ, kan et familieæbletræ være den bedste mulighed, her er flere sorter podet på samme træ, f.eks discovery, rød aroma, elstar på samme træ. Her er beskæring vigtig så den ene sort f.eks rød aroma bliver for kraftig og tager magten fra de andre. 
Vi producerer koldpresset æblemost af 16 forskellige æblesorter og altid af friske håndplukkede æbler, her vil du kunne smage den enkelte sort også uden for plukke sæsonen. Så ved man ikke hvilket æbletræ man vil have, så er det en mulighed at smage flere forskellige æbler i vores æblemost. Elstar, rød aroma, discovery er nogle af vores gode favoritter.

Køb pæon knolde nu

Efterårets pæon knolde er lige landet i butikken. 
Se det store udvalg her eller kom ud i butikken.


Se  udvalget her