Fyrretræer - Pinus

Fyr, Fyrretræ, bjergfyr elsker sol og hader skygge. De gror over hele danmark både i haver og skov. Pinus, Fyr tåler generelt meget vind og er meget hårdføre. Fyr kan ikke lide at stå et sted i haven hvor der er fugtigt om vinteren. 
Alle fyr er stedsegrønne og de fleste fyr beholder kun nålene i 2 år. De nåle som er 3 år gamle smider et fyrretræ, typisk i august måned. Man kan fjerne brune nåle på fyr buske med hænderne eller vente på at der kommer kraftig vind, så går det helt af sig selv. 
Ved Bjergfyr og dværgfyr er det en fordel en gang om året, at fjerne de brune nåle med hænderne, så kommer der mere luft ind i planten. 
Langs vestkysten står der mange pinus typer, bjergfyr, skovfyr mm. De tåler det barske kyst klima. Der er mange forskellige slags fyrretræ og de kan nemt gro i mere almindelige haver og skov, der er meget forskel på væksten hvor nogle bliver små og kompakte mens andre bliver meget store. i Danmark er vækst forholdene meget forskellige og har betydning for hvor store pinus træer og buske bliver. Det samme skovfyr træ kan i vestjylland bliver 2-3m ved kysten og i bedre mere beskyttet forhold blive et 5-10m højt skovfyr træ. 
Skovfyr og bjergfyr er de mest almindelig brugte i haver og skov. I planteskolen er vi blevet glade for slangehamsfyr ( Pinus Heldreichii ), de er ekstrem hårdfør og holder nåle i op til 4-6 vækst år. De er stedsegrønne som de andre pinus, nogle typer er store slange træer mens andre bliver brede buske med skulpturel vækst.