Hybenroser og Klitroser

Hybenroser, rynket rose eller Rosa rugosa og klitroser Rosa pimpernellifolia, er alle roser som er ekstrem hårdføre. Vores roser er forædlede roser, som ikke danner rodskud. Den almindelige klitrose, Rosa pimpinellifolia vokser vildt i klitterne. Klitroserne vi har her er ligeså hårdføre, dufter og danner kuglerunde sorte hyben, præcis som den naturlige klitrose.

De hybenroser vi sælger er forædlede så de ikke breder sig med rodskud. De plantes med podestedet over jorden - ellers danner de rodskud. Vores hyberoser har alle de gode egenskaber fra den vilde hybenrose - rynket rose.
Rynket rose / hybenrose der blomstrer en gang sætter hyben efter deres blomster. Disse hyben kan bruges i mange opskrifter til forskellige mad retter. Flere af vores hybenroser er remonterende og fantastisk blomsterrige, her får man det vilde udseende fra en hybenrose samtidig med den lange blomstring hele sommeren.

De fleste hybenroser og klitroser starter blomstring i begyndelsen af juni og begge typer er meget hårdføre og perfekte til haven ved sommerhuset. Hybenrosen er en stor smuk busk rose, perfekt til natur haven.