Krokus - Crocus

Krokus kommer med blomster meget tidligt om foråret. Crocus er perfekte til et lille bed, langs hækken eller under træer. I græsplænen er det især de botaniske crocus der er fine, fordi deres blade er smalle og ligner græssets blade. Botaniske krokus blomstrer tidligere om foråret end de storblomstrede krokus. På botaniske krokus er blomsten mindre end andre arter. Blomsten er lille og fin på crocus chrysanthus. Et godt bud på en god krokus er Crocus chrysanthus som findes her på siden. Skal du lave et stort bed har vi gode priser på løse Crocus Chrysanthus løg.
De storblomstrede krokus er meget velegnet til krukker og blomsten holder længere hvis krukken ikke står i fuld sol. De storblomstrede crocus kan også bruges i plænen, men så må man ikke slå græsset alt for tidligt, så bladene på krokus løget ødelægges.
Krokus løg behøver ikke bliver omplantet, de kan stå samme sted og år efter år. De vil bare brede sig og give flere blomster. Krokus blomsterløg planter man i haven i ca 5cm dybde. De tidlige blomsterløg som krokus bliver ikke spist af dyr, rådyr plejer at gå udenom dem i haven.