Vindrueplanter - Vinplanter

Vindrueplanter findes i mange sorter i planteskolen, vinplanter både til friland og til drivhus. Vi har igennem de sidste 15 år haft et lille stykke med forskellige vin planter på friland, og her nævner jeg blot Solaris som en af vores favoritter. De sidste år er der kommet mange nye sorter vindruer i vores sortiment, både til haven og til drivhuset. Der er flere nye kerneløse vindrue sorter med grønne, gule og blå druer. 

Plantning: Vinplanter trives bedst i en kalkholdig jord og helst på en meget solrig plads gerne sydvendt eller i drivhus. Man kan godt plante vin planten dybt, for at undgå rodlus, men det er mere et problem man har længere sydpå i varmere klima. Farven på vindruerne på din vinplante er ikke afgørende for om du planter i drivhus eller i haven. Her skal du finde en vindrue sort der egner sig til modne der hvor den skal stå. Det er ikke alle vinplanter der kan modne sine vindruer ordenligt på friland i vores klima.  
Beskæring af din vin plante: Vinter beskæring, vi anbefaler, at du beskærer dine vinplanter sidst i december måned, så de ikke taber for meget saft, og derved sætter mindre vindruer den efterfølgende sæson. Det første år beskæres din vinplante, så man udvælger en hoved gren. Side skuddene man ønsker vindruer på beskæres til 6-8cm stappe. Efterfølgende lægger du hvert år ekstra længde på hoved grenen og sideskudende klipper man korte. Bemærk der er mange forskellige principper og måder man kan have vinplanter i espalier og beskæringsmetoder. 

De fleste af vores vindruer giver spise druer, men enkelte druer er også rigtig gode til vin produktion.