Æbletræer

Planteskolen er altid fyldt med æbletræer. Vi har et stort sortiment af de bedste æblertræer, så her kan du altid finde et æble du kan lide. Vi har nye moderne æbler og gamle klassiske sorter. Malus domestica ( Æbletræer ) kan fås på flere forskellige grundstammer, som definerer væksten på træet. Almindelig grundstammer ( MM106, M7 )er middelvoksende og giver et velegnet æbletræ til de fleste haver. 
Når du skal finde det bedste æbletræ til din have, er smag selvfølgelig vigtig. Men det er også vigtigt at tænke på hvornår man vil spise æblet i haven. Discovery er et tidligt sommeræble som modner i starten af September. Rød Aroma modner senere i slutningen af september, det giver store røde æbler med god smag. Elstar er et æbletræ mange kender, et meget rigtigt bærende træ som modner i midten af Oktober, alle æblerne er grønne med rød kind. 
Æbletræer er ikke selvbestøvende, så man skal have to forskellige sorter æbler i haven for at få den bedste bestøvning. Hvis man bor i byen hvor haven ligger tæt på andre der har æbletræer, så lykkes bestøvning næsten altid. 
Vi producerer koldpresset æblemost af 16 forskellige æblesorter og altid af friske håndplukkede æbler, her vil du kunne smage den enkelte sort også uden for plukke sæsonen. Så ved man ikke hvilket æbletræ man vil have, så er det en mulighed at smage flere forskellige æbler i vores æblemost. Elstar, rød aroma, Discovery er nogle af vores gode favoritter.