Amaryllis - Hippeastrum

Amaryllis løg kaldes også de 4 verdenshjørner og er en stueplante, som ikke tåler frost.
På latin hedder planten Amaryllis hippeastrum og fås med flere forskellige farvede blomster.
Amaryllis Løget bør ligge køligt, indtil du ønsker at plante den. Den sættes typisk fra oktober - November til februar. Amaryllis Hippeastrum løget sættes i jord i en potte, med løget kun lidt ned i jorden, husk kun lidt vand i starten. Det er ikke nødvendigt at plante løget i jord, du kan også tage et højt slankt glas (gerne 30-40 cm højt) og putte 3-10 cm lecanødder i bunden og placere Amaryllis løget ovenpå. Det høje glas vil således støtte blomster stænglerne.
Amaryllisløget indeholder meget vand, så det er også en mulighed at dyppe løget i smeltet voks - ikke alt for varmt - og derefter fiksere løget med et lille ståltrådsstativ, så den ikke vælter. Således kan løget også godt indgå i en juledekoration. Når løget plantes i November vil den blomstre inden jul.
Et lille Amaryllis løg på 20+ giver typisk 1 stængel med blomst, hvorimod et stort løg på 28+ og derover giver flere stængler med blomster.
Når løget er færdig med blomstring er flere muligheder, enten smider man løget ud eller man lader den stå i potten, gøder den jævnligt i vækstsæssonen, så de lange blade kan sende næring ned til løget. Alternativt kan man godt plante løget ud i jorden i haven, men husk at tage den op inden frosten kommer. Først om efteråret kan bladene klippes af, løget tages af potten og skal ligge køligt indtil du ønsker at sætte dit Hippeastrum løg igen.

Vores Amaryllis kan købes nu og sættes nu eller senere.