Lavendel - Lavandula

Lavendel er en af de mest populære stauder. Lavendler er gode at plante i krukke eller som udplantning i grupper i haven. Lavendler som Lavendula ang. ´Mundstead, 'Lavendula ang.´Hidcote Blue og Lavendula ang. ´Intense Purple´ giver mange blomster hele sommeren.
Lavendler tiltrækker sommerfugle og insekter i haven, det er den kraftige stærke lavendel duft der tiltrækker dem. Lavendler kan bruges til tørring alene eller sammen med roser. Faktisk er den lavendelblå farve perfekt til alle roser. Lavendler vil gerne plantes i en varm jord der er veldrænet, der må ikke stå vand eller være for fugtig ved planten om vinteren det bryder de sig ikke om.Når lavendel er plantet i en god sol plads, bliver de flottest.
Pasning af lavendel er vigtig, i haven klipper vi lavendel planten ned hvert forår. Det er en god ide at klippe planten tilbage hvert år. Når den klippes tilbage i de unge grene hvert år bliver din lavendel mere tæt i væksten.
Hvis man lader en lavendula plante gro i flere år, inden man klipper den tilbage. Så vil de gamle grene være for kraftige og lavendel planten vil ikke skyde ordenligt igen.
Lavendula har vi altid på lager i flere størrelser, Hidcote blue er den mest bruge sort. Lavendula Essence purple er en nyere sort som har lidt bedre blomstring og næsten samme farve som hidcote blue.